O Nama

Član I. Nepromenjiva Nacela Srpske Levice

Srpska Levica kao stranka je definisana u svojoj srži sledecim principima, dok ostatak platforme, podzakonskih akata, i poslovanje stranke može u buducnosti biti predmet izmene odlukama. Date izjave ispod smatraju nepromjenjivim bilo kojim aktima.

Osnovni Ideali:

Ideal 1. Srpska Levica nikada, ni pod kakvim okolnostima nece delovati suprotno ciljevima gradjana Srbije, niti pod bilo kakvim okolnostima vrsiti bilo kakav kompromis kada su u pitanju interesi njenih gradjana.

Ideal 2. Srpska Levica podržava unapredjenje kvaliteta života podticanjem napredka nauke i tehnologije.

Ideal 3. Srpska Levica podržava kulturnu, društvenu i politicku atmosferu, informisanu i animiranu kroz razum, nauku, i sekularne vrednosti.

Ideal 4. Srpska Levica podržava napore da uz pomoc nauke, tehnologije, i racionalnog diskursa smanji i eliminiše razne egzistencijalne rizike.

Zbog egzistencijalne ugrozenosti ne osecamo se sposobnim da uticemo na prilike. Sistematsko ugrozavanje gradjanskih sloboda sprovodi se kako bi se ugusila individualnost i represivnim merama sprecio svaki pokusaj da nesto promenimo.

Kroz degradaciju skolstva, fabrikuje se buduca srafovska roba koja drugaciji svet i ne poznaje. Finalno, formira se zapadna kolonija jeftine radne snage. Sve se ovo postize ni ratom ni bombama, vec formiranjem kolektivnog osecaja nemoci u nama koji to treba da sprecimo.

Srbija nije zemlja koja zatvara granice pred izbeglickom krizom. Srbija je zemlja postenih ljudi, domacina, spremnih da podele svoje parce hleba sa gladnim ljudima bili oni crni ili beli. Srbija nije zemlja koja pristupa ni NATO ni bilo kakvim drugim paktovima suprotno volji gradjana.

Srbija nije zemlja u kojoj ne smete da zapalite cigaretu. Nije ni zemlja u kojoj bi vam neko trebao naplatiti kaznu za brzu voznju od 51km/h pri ogranicenju od 50. Jos manje zemlja u kojoj policija tuce gradjane u GSP-u.

U svetu kom sve manji broj ljudi sebe smatra srecnim, Srbija je mozda jedna od poslednjih oaza. Mesto gde jos uvek postoji sansa da upoznas normalnog coveka. Ne gusimo slobodan duh. Budimo ponosni na njega.

  • Zelis da tvoja deca odrastaju uz muzicki tobogan umesto farme?
  • Zelis da u skolama uce matematiku, a ne da ih izvitopereni svestenici siluju po mracnim jazbinama?
  • Hoces posao koji ne obavljas bezvoljno jer ti bedu koju jedva zaradis otmu kroz razne namete kako bi bio zaokupiran egzistencijom sa sto manje vremena da MISLIS?
  • Hoces da se lecis? Da se skolujes?
  • Neces da ti rasizmom zatrovani, isfrustrirani i nepismeni biraju buducnost?
  • Ne zelis lazne liberale i oportuniste koji se bogate na tudj racun?
  • Nikoga ne mrzis a ponosan si na to sto jesi?
  • Imas osecaj da ti vredjaju inteligenciju?

Nemaš za koga da glasas? Želiš da nešto promeniš? Dosta ti je praznih priča? Mislis da možeš bolje? Pridruži se.

 

 

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close