Povodom Hapšenja Marka Djurića I Poniženja Gradjana Srbije

Povodom Hapšenja Marka Djurića I Poniženja Gradjana Srbije

U skladu sa predočenom dokumentacijom iz koje se nedvosmisleno moze zaključiti da je Srbija u potpunosti poštovala sporazum o najavi dolazka zvaničnika na sopstvenu teritoriju koju ne kontroliše, a povodom zločinačkog hapšenja, nehumanog i terorističkog ponašanja pripadnika paravojnih formacija na tlu Republike Srbije, Srpska Levica ne smatra da unutrašnja pitanja treba razmatrati uz konsultaciji sa spoljnim faktorima, osim ukoliko se ne govori o stranom tlu.

Shodno tome, Pozivamo vlast, da implementira jedan od dva moguća rešenja problema:

  1. U slučaku da Kosovo smatra svojom teritorijom, i tako se deklariše, Izvrsi hitno hapšenje i izvođenje pred lice pravde svih aktera koji su počinili krivična dela na teritoriji Republike Srbije, ugrožavajući njenu bezbednost, te preuzme kontrolu nad svojom teritorijom.

    Momentalno rasformira svaki vid paralelnih institucija, samo-proglašenih vlada i njenih predstavnika.

    Prilagodi retoriku, i iz upotrebe izbaci pojmove “Kosovski Premijer”, “Kosovska Vlada”, “Zajednica Srpskih Opština” i sl, ujedno smatrajući Kosovo delom svoje teritorije.

    Obezbedi sprovođenje ustava Republike Srbije na teritoriji Kosova i Metohije.

    (ili)
  2. Prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, povuče se iz procesa pregovora i Objasni građanstvu da usled nemoci pred ucenama zapadnih “partnera” nije u stanju da ih zaštiti, te da su prepušteni sami sebi, kako ne bi ulivala lažnu sigurnost. Ujedno, priznati licemerje za politicku vrlinu, i otvoreno reći da je put u Evropske integracije iznad svakog individualnog dostojanstva pojedinca, te da je stav države da nedsvosmisleno prihvati svaki vid poniženja kako bi ostala na ovom putu.

Trenutna politička retorika, može se opisati sledećim recima:

Niko ne sme da ponižava Srbiju...Osim mene, a Šiptarskim Teroristima, Banditima i njihovim zapadnim pomagačima (a našim partnerima) ODLUČNO I NEDVOSMISLENO PORUČUJEM: mi želimo mir, hajde da gradimo mir. Šmrc.

Pride ćemo podići kazne za pojas u saobraćaju na milion dinara, pa će srednja klasa postojati do prve saobraćajne patrole. A niža klasa ce u svojim problemima nemaštine i gladi vec lako svratiti kontekst pređašnjeg paragrafa.

 

Srpska Levica u svojim idealima ne podrazumeva Licemerje, i ne može smatrati partnerom nikoga ko narušava interese građana. Svaki sukob, i fizičko obračunavanje, može biti samo, i jedino na štetu gradjana bilo koje nacionalnosti.

Dalje, obzirom na tvrdnje na umešanost pojedinih zapadnih zemalja, shodno tome, ukoliko je dokazivo, otkazati gostoprimstvo diplomatskim predstavnicima navedenih zemalja.

Krajnje je licemerno, održavati sastanke sa "zapadnim partnerima" koji su prema recima Predsednika podrška "banditima i teroristima", a zatim izveštavati o njihovim ocekivanjima.

Srbija je takodje, obzirom na razmeru incidenta morala kao ozbiljna država da sazove hitnu sednicu Saveta Bezbednosti kao clan UN-a, i tvrdnje aktualne vlasti predoči i dokaže, a ne da svodi na špekulacije i spinovanja.

Obzirom da je nakon nerazjašnjenih ubistava, i predhodnih provokacija stepen rizika bio predvidiv, izjave o delovanju hladne glave besmislene su, jer je vlast unapred morala biti pripremljena da hladne glave dejstvuje bez odlaganja.

Krajnja poruka o rastu BDP-a i suficitu budzeta na konferenciji za novinare u ovim okolnostima moze se protumačiti jedino na sledeći način:

"Plodno tlo za strane investicije i ogroman rast BDP-a. Ako ministra mogu da vuku po betonu, za radnu snagu nemaju potrebe da brinu...Kolonizacija je sprovedena. Cilj, kolektivna depresija, beznadje, i pokazivanje "gde nam je mesto"...(za pokretnom trakom, kao šrafovska roba...)" Dakle, kolonija.

Srbija se mora približiti i uskladiti politiku sa Rusijom, i zemljama briksa, stav je Srpske Levice.

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close